Blog

7+1 könnyen elkészíthető farsangi jelmez ötlet

Blog
Farsangi jelmezek
Szűrés törlése
Virag
Virag
2022.01.18 10:36
7+1 könnyen elkészíthető farsangi jelmez ötlet

Ha idén házilag készült jelmezt szeretnél a gyerekre adni, akkor jó helyen jársz!

Újra itt a Farsangi szezon!  

Ilyenkor mindenki (nem csak a gyerekek) átalakulhatnak egy kis időre. Belebújhatunk más bőrébe. Legyen az egy szuperhős vagy állatfigura, mindannyiunk képzelőerejét és kreativitását megmozgatja ez a játékos feladat. 

Te tudod már minek öltözik idén a gyereked? Nehéz lenne állást foglalni, hogy melyik a nehezebb helyzet egy szülő életében, ha a gyerek elé áll, hogy jövő hétre Transformers jelmezt szeretne, vagy az hogy fogalma sincs mi akar lenni, de Szuper cool legyen.

 

Ha idén házilag készült jelmezt szeretnél a gyerekre adni,  akkor jó helyen jársz! Az alábbi felsorolt farsangi jelmezek között vannak könnyebben elkészíthetők és bonyolultabb jelmezek is. A kérdés, hogy Mi a cél? A Lenyűgözés és esély a legmenőbb jelmez címért, vagy inkább praktikus, egyszerű megoldást keresel? Szintén fontos tényező, hogy mennyi idő van az előkészületekre, kellék beszerzésre és a jelmez kivitelezésre. Hogy megkönnyítsük a tervezést, összegyűjtöttük nektek néhány egyszerűen kivitelezhető jelmez ötletet. 



Klasszikusok Farsangi gyerek jelmezek:

Szinte minden kislánynak van egy időszaka amikor királylány, vagy tündér vagy boszorkány szeretne lenni. A felnőtteknek már nem annyira mókás öreg néninek öltözni, de a gyerekeknek még minden újdonság és örömmel bújnak felnőttek szerepébe. Így sose fog kimenni a divatból a (mesterségek) rendőr, orvos, tűzoltó, kéményseprő, matróz, rab, kalóz, cowboy, lovag jelmez.

Egyszerű dolgunk van ezekkel életből inspirálódott karakterekkel, hiszen saját ruhatárból, vagy turkálóból is lehet reprodukálni ezeket az “egyenruhákat”. Fontos viszont hangsúlyt fektetni a kiegészítőkre.



Egyszerűen elkészíthető farsangi jelmezek:

 

1. Csontváz és pálcika ember jelmez:

Fekete alap ruhára van szükségünk. Erre kerülnek fel a csontváz elemei. Lehet egyszerű, stilizált vonalszerű vagy egészen realisztikus. Fesd a ruhára temperával vagy ha maradandót szeretnél, használj textil festéket vagy textil tollat.

De papírból vagy a könnyebb felragasztás érdekében fehér szigszalagból vagy öntapadó fólia (matrica) anyagból is kivághatod a csontváz elemeit és egyszerűen ráragasztod a fekete alap ruhára. Hasonlóképp a pálcika ember esetében. 

 

kép forrás: https://www.pinterest.com/


2. Minyon jelmez:

Ha már van egy kék kantáros farmernadrág és egy sárga póló vagy sárga kapucnis pulcsi a szekrényben, nyert ügyed van. A nagy kerek szemüveghez vágj szét egy pet-palackot vagy készíts kartonból hengert a szemüveg keretetnek. Vond be szürke filc anyaggal, hogy ne sértse meg a gyerkőc arcát. A minyon séróhoz használj fekete szívószál vagy gyorskötöző. Ragasztással vagy varrással erősítsd a sárga sapkára.

kép forrás: https://www.pinterest.com/

 

3. Olaf a hóember jelmez a Jégvarázsból:

Egy fehér pólóra vagy pulcsira lesz szükséged és egy fehér sildes sapkára. A felsőre fekete kerek “szén gombokat” ragassz. A sapkára vagy ráfested a szemeket, répa orrot és mosolygós szájat, vagy kivágod az egyes elemeket kartonpapírból vagy filcből. A répa-orrot legegyszerűbben narancs színű kartonból kúpot formálva készíthetsz.  

kép forrás: https://www.pinterest.com/

 

Állat bőrébe bújva: 

Mi sem aranyosabb, mint egy kisgyerek állatbőrbe bújva! Itt már szükségünk van egy kis kreativitásra. Először is mérjük fel, hogy milyen bonyolult jelmez kivitelezésére leszünk képesek. Fontos tényezők az idő és az eszközök ami rendelkezésünkre áll. 

kép forrás: https://www.pinterest.com/

 

Könnyen elkészíthető Állat jelmezek:

Emlős, szárnyas, rovar nem csak az állatvilágban külön sorolandó, de a jelmezkészítés terén is külön kategorizálhatóak, hiszen ezeknek az állat csoportoknak megvan a maguk sajátossága.

Az Emlős állat ( kutya, cica, nyuszi, mókus, tigris, róka, zebra… ) karakterek jellegzetessége a színvilágukban és a fül-orr-farkinca formájában rejlik. 

kép forrás: https://www.pinterest.com/

4. Egyszerű oroszlán jelmez:

Szükségünk lesz egy alapruhára. Kezeslábas, vagy azonos színű alsó-és felsőre. Erre jön a műszörből varrt karra és lábra húzható “szőr effekt”. Vagy lányok esetében tüllből készített szőrmebunda-szoknya.  Az alapruha színével egyező anyagból farkincát varrunk, szőrbojtal a végén, és füleket készítünk vagy a szőrös anyagból, vagy kartonból. A fülecskéket kapucnira vagy egy hajráfra erősítjük. Arcfestékkel, vagy szemceruzával pofit és bajuszt rajzolunk.

 

kép forrás: https://www.pinterest.com/

5. Bárány jelmez:

Hasonlóképp járunk el a bárány jelmez esetében, csak ott a szőrmebunda hatást egy ujjatlan pólóra ragasztott vattapamacsok adják.

 

kép forrás: https://www.pinterest.com/

 

6. Erdei manó avagy Pán Péter jelmez:

Szükségünk lesz egy zöld galléros pólóra, amit alul cikk-cakkosra vágunk. Hozzá illő zöld nadrág, vagy harisnyanadrágra. Ami némi varrás tudást igényel, az a manósapka és cipőcskék kivitelezése. A jó tartás végett vastagabb filc anyagból érdemes elkészíteni. 

kép forrás: https://www.pinterest.com/

 

7. Tini-nindzsa jelmez elkészítése: 

Viszonylag egyszerű kivitelezni. Egy zöld hosszú ujjú felsőre és egy zöld nadrágra van szükségünk. A teknős hasának kockáit és az övet filc anyagból vágjuk ki és vagy felvarrjuk, vagy textil ragasztóval felerősítjük a felsőre. A Teknős páncélját több féle képen is kivitelehtejük. Vagy kartonból kivágod és befested. Ha 3D hatású teknőspáncélt szeretnél, akkor egy táskát vonj be vastagabb zöld anyaggal, amire ráfestheted a páncél mintázatát, vagy az előbbi technikát használva filcből vágd ki és ragaszd fel.

kép forrás: https://www.pinterest.com/

 

+1. Indián jelmez kislányoknak

Az Indián jelmezhez szükségünk lesz egy nagyobb méretű pólóra vagy egyszínű lány ruhára aminek az alját vékony csüngő csíkokra vágjuk. Külön anyagból hasonló “hasított bőr” csüngőket és háromszög, rombusz alakú díszítő elemeket készítünk. Ezeket felvarrjuk az alap ruhára és a csizma karimájára. Fontos, hogy hangsúlyt fektessünk a kiegészítőkre, hisz ezek adják meg a jelmez sava-borsát. Eredeti tollból, vagy kivágott kartonból készítsünk Tollas fejéket, díszes nyakláncot. Elengedhetetlen az indián harci arcfestés. Plusz kiegészítők: indián mintásra festett fa bot tolldísszel, mintás íj és nyilak dobnak az indiános megjelenésen.

kép forrás: https://www.pinterest.com/