Napszemüveg

Vége a hunyorgásnak! 

A KDEAM polarizált napszemüvegek kiküszöbölik a bosszantó vagy akár vakító tükröződéseket. A polarizált üveg hatására élesebb látást biztosít az intenzív fényviszonyok között. 

Ideális a KDEAM polarizált napszemüveg vezetéshez, kerékpározához, futáshoz, horgászathoz, ünnepségre, buliba, napfelkeltéhez...

Nem ajánlott hordani medencében, folyóban vagy tóban, mert a vízben lévő apró homokszemek megkarcolják a szemüveglencse bevonatát képező védőfóliát.

 

A napszemüveg egy olyan divat- és védőeszköz, amely nem csupán stílusos kiegészítőként szolgálnak, hanem alapvetően a szemek védelmét is szolgálják a káros UV-sugarak ellen. Ezek a kiváló minőségű szemüvegek nem csupán a napfény ellen nyújtanak védelmet, hanem egyedi dizájnjukkal és kényelmes viseletükkel is kiemelkednek a divat világában.

 

A napszemüveg története az idők során gyökerezik. Az ókori kultúrákban például a nap elleni védelem érdekében különféle módszereket alkalmaztak, például sötétített lencsék használatát. Azonban a modern napszemüvegek forradalma a 20. század elejére datálható, amikor a technológiai fejlődés lehetővé tette a különféle lencsetípusok és keretanyagok kifejlesztését.

 

Napszemüvegek Funkciói:

  1. UV-sugarak elleni védelem: A legtöbb napszemüveg speciális UV-szűrő rétegekkel van ellátva, amelyek hatékonyan szűrik a nap káros sugárzását. Ezáltal csökkentik a szemek károsodásának kockázatát, beleértve a szürkehályog kialakulását és más szemproblémákat.

  2. Divat és stílus: A napszemüvegek nem csupán funkcionális eszközök, hanem divatos kiegészítők is. A különféle keretformák, lencseszínek és márkák lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a személyes stílusának és ízlésének megfelelőt.

  3. Víz- és tükröződésmentes lencsék: Sok napszemüveg speciális bevonatokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a víz- és tükröződés okozta kellemetlenségeket. Ez különösen hasznos lehet vezetés közben vagy vízparti tevékenységek során.

  4. Sportoláshoz optimalizált kialakítás: A sportnapszemüvegek ergonomikus kialakításuknak köszönhetően stabil illeszkedést biztosítanak a fejen. Az ilyen típusú szemüvegek rendszerint ütésállóak és könnyűek, így ideálisak sporttevékenységekhez.

  5. Változó fényviszonyokhoz alkalmazkodó lencsék: Néhány prémium napszemüveg márka olyan lencséket kínál, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a környezeti fényviszonyokhoz. Ezáltal a szem mindig optimális védelmet élvez, függetlenül attól, hogy éppen sötét vagy világos a környezet.

 

Napszemüvegek Kiválasztásának Szempontjai:

  1. UV-szűrés: Fontos, hogy a napszemüveg rendelkezzen UV-szűrő tulajdonságokkal, mivel ezek nélkülözhetetlenek a szem védelméhez.

  2. Lencseanyag: A különféle lencseanyagok különböző előnyökkel rendelkeznek. A polikarbonát lencsék például könnyűek és ütésállóak, míg a üveglencsék kiváló optikai tisztaságot biztosítanak.

  3. Keretdesign: A keret kialakítása nem csupán esztétikai szempontból fontos, hanem a kényelmet és a stabilitást is befolyásolja. Válasszunk olyan keretet, amely megfelel az arcformánknak és kényelmes viseletet biztosít.

  4. Márka és minőség: A megbízható márkájú napszemüvegek gyakran magasabb minőséget garantálnak, beleértve a jobb lencséket és a tartósabb kereteket.

Tovább