Blog

Őszi színek az öltözködésben.

Blog
Őszi színek
Divat tippek
Szűrés törlése
Virag
Virag
2022.09.30 10:00
Őszi színek az öltözködésben.

Divat tippek, hogyan alkalmazd az ősz színeit az őszi viseletben. Színtípusok, őszi színpaletta a ruházatban.

Míg nyáron világos és élénk színeket hordunk, az őszi szezon beköszöntével, ahogy átmeneti ruhára váltunk annak színeivel is ráhangolódunk a természet színpalettájára.

Az ősz színei melegek, zöldek, barnák, vörösek és sárgák árnyalatai. Képzeljünk magunk elé egy erdős tájat. A fák lombjai színkavalkádban pompáznak. Amikor ezeket a színeket öltözködésünkbe szeretnénk alkalmazni, figyelnünk kell arra, hogy a színeket harmonikusan válogasd össze egymással. Három őszi szín csoportot különböztetünk meg, a Lágy, Meleg és Sötét ősz színtípusok.

Ehhez segítségül összegyűjtöttem néhány színkombinációt,  melyek ötletet adnak, hogy hogyan párosítsd az őszi színeket úgy, hogy azok harmónikusak legyenek egymással. 

Lágy őszi színek

 

A Lágy ősz színei a nyár színek felé hajlik. Az ősz színei közül a legtompább, legfinomabb színekkel rendelkezik. Pasztell színek és szelíd természetes színek kombinációja.

A bézsek és drappok a külömbféle barnákkal finom elegáns összhatást adnak. Vöröshagyma szín, rozsda barna és a barackrózsaszín.

A föld színeket feldobhatjuk egy paszteles, nem túl élénk kékes árnyalattal, mint például a türkizkéket a mahagóni barnával és padlizsánnal, vagy a petrolkéket a meleg püspöklilával kombinálhatod.

A pávazöld szintén szépen párosítható a homok színnel és a meleg barnákkal és meleg bordókkal.

Törekedhetünk a homogén színösszeállításra is, amely kifinomult megjelenést ad és kiegyensúlyozott, megnyugtató látványt nyújt. 

Ha nem túl nagy a színkontraszt, játszhatunk az egymástól eltérő színek együtt viselésével is. A farmer örök Jolly Joker. Az ősz bármely színével ügyesen kombinálható. 

Meleg őszi színek

 

A meleg ősz színei a tavasz élénksége és melegsége érződik ezért a legélénkebb és legmelegebb őszi színei találhatóak ezen a palettán. A meleg barnák, rozsdavörös, élénk sárga jól kombinálható a mohazöld árnyalatokkal illetve a sötét petrolkékkel. Ha sötét színt szeretnél felvenni, a feketét kiválthatod csokibarnával,.



Sötét őszi színek

 

Mint már neve is sejteti, a 3 őszi színtípus közül ez a legsötétebb. Ahogy közelítünk a tél felé, öltözködésünk is beszürkül, besötétedik. Használjuk az ősz meleg színeit, barnákat, zöldeket feldobva világosabb árnyalatokkal, vagy eltérő színpárosításokkal. Mint például, a sötét olajzöldet, vagy khaki-t kombinálhatjuk mustár sárgával,  a mahagónit terrakottával.