Blog

Téli sapka típusok

Blog
TOP termék
#1 Népszerű termék
Karácsonyi ajándék ötletek
Usánka
Téli sapka
Pék sapka (baker boy)
Pom pom sapka
Szűrés törlése
Virag
Virag
2021.12.08 17:48
Téli sapka típusok

Össze szedtük neked a gyerek női és férfi téli sapka típusokat.

Téli sapka típusok

 

Esik, fúj és amúgy is nagyon hideg van. Kell a sapka. Na de milyen? Sapkából is van ezer féle. Most összegyűjtöttük nektek az aktuális téli sapka trendeket.

 

Öltözködésünk épp oly fontos része a sapka mint bármi más. Hisz komfortosankonfortosan kell, hogy érezzük magunkat benne. Kényelmes legyen, funkcionális és még menjen az öltözetünkhöz is. 

Szerencsére a mai világban temérdek választási lehetőségünk van, hogy megtaláljuk a nekünk való fejfedőt. Legyen az kalap, kötött sapka, kucsma, vagy usánka. Mindenkinek más az ízlése és más szempontok szerint választ magára valót. Ebben a blogban összegyűjtöttem nektek a főbb típusokat, hogy könnyebb legyen a választás. 

 

Klasszikus kötött téli sapka

 

Ha kényelmes, meleg puhaságra vágysz, a klasszikus kötött sapka a te választásod. Kötött sapkából is létezik többféle fazon. Van ami kötésében ad ki mintázatot, bordázott, vagy éppen homogén felületűfelületü. Lehet egyszínűegyszinü vagy többszínűtöbbszynü. Általában puha tapintásu, vastag akril vagy pamut fonálból készülnek. Tökéletes védelmet nyújtnyujt mindennapi kültéri használatra.

Gyakran kényelmes és légáteresztő pamut jersey béléssel van ellátva, hogy még jobban védjen.

Beanie, azaz Manósapka

 

Pár éve még kinevettek volna, ha manósapkát hordasz, most viszont az egyik legdivatosabb kiegészítő ez a sapka típus. Lényegében ez egy egyszerű, dupla rétegű körkötött anyagból készült sapka, amit lazán a fejbúbodon hordasz, mintha nagy lenne rád.  Jóhir, hogy a szivárvány minden színében megtalálhatod, igy akár naponta változtathatod a megjelenésednek megfelelően. 

Szinte minden stílusú viselethez megy.

 

Sport Sapka

 

Sportoláshoz speciális ruhákra van szükségünk, így a sapka esetében is körültekintően kell választanunk. Futáshoz például a kötött sapktól jóval vékonyabb, sűrűn kötött pamut sapkák alkalmasak, ugyanis ebbe kevésbé izzad bele az ember feje. Ezek a sapkák dupla rétegű, körkötött anyagból készülnek 95% pamut és 5% elasztánból áll, amit a rugalmasság miatt kevernek a pamutszálak közé. Hossza lehetővé teszi, hogy akár vissza hajtsd, igy dupla rétegben védi a füleket. Futás és biciklizés esetén még fontos szempont lehet a láthatóság is. Szerencsére rengeteg lehetőség van feltűnő - fluor- színek közül válogatni. És némelyik még fényvisszaverő csíkokkal is el vannak látva. 

 

Ha viszont valami melegebbre vágysz, korcsolyázáshoz, sieléshez, hógolyózáshoz keresel sapkát, akkor a polár sapka a legideálisabb választás számodra. Előnye, hogy rendkívül meleg és szélálló. Gyorsan szárad, és kiképzése miatt sisak alá is hordható.. Ezek a fazonok általában egyszerűek, varrásuk úgy van kialakítva, hogy akár ki is fordíthatod, igy két szín variáció közül választhatsz.

Pom-pom sapka, nem csak gyerekeknek 

 

Manapság nem csak a gyerekek hordhatnak pom-pom-os sapkát. A bojt egy plusz díszítő eleme a sapkának, amitől aranyosabbá, kedvesebbé válik viselője is. Finomítja megjelenésed és egy kis plusz cukisággal dobja fel viselőjét.

Usánka 

 

Mi is az az Usánka, és honnan jött? Neve és eredete az oroszokhoz köthetö. Katonai öltözet része ként a Szibériai zord hideg ellen fejlesztették ki. Mára világszerte ismerté vált ezt a bundás, füles sapka. A történelmi múlt és az orosz-katonai mivolta miatt, e sapka piaci jelenléte hullámzó. Mostanra újra teret hódított. Rengeteg újragondolt, modern, divatos változattal rukkoltak elő, ami nem is meglepö, hiszen karakteres stilusa mellett, praktikus is. Fülvédő része felpatentolható, vagy áll alatt összecsatolható. Készülhet hasított bőrből, vagy szövetből.  Belül általában meleg szőrmével bélelt. 

Bakerboy sapka, avagy pék sapka

 

Bakerboy sapka néven a legismertebb ez a régi klasszikus szövet sapka.  A 20.század elején pékek, újságárus fiuk jellegzetes viseleteként lett ismert.  Apró kocka mintás jacquard szövetből, nyolc cikkejböl vart, tetején gombbal.


A legfontosabb amikor sapkát választasz, hogy Te jól érezd magad benne. Inkább legyen egy kicsit bővebb mint szük, kivéve a kötött sapkák esetében, ugyanis azok idővel egy tágulnak. Remélem sikerült útmutatást adni a téli sapkák rengetegében és mindenki megtalálja a magának való fejfedőt.

Irány a sapkákhoz!